Pàgines

dilluns, 6 de gener del 2014

FINAL DE TRIMESTRE

Ja s'ha acabat el primer trimestre, i a punt de començar el segon, fem uan recollida de les sessions que hem tingut.


Les famílies d'Educació Infantil, vam parlar d'un tema que a tots preocupa "Les enrabiades".

Vam disposar d'un material amb diversos articles sobre el tema , i del que se'n va lliurar un dossier a cada família.

Aquí van uns petits consells, que potser us poden interessar:

·                                      

·           Distraieu-lo. Els nens petits tenen un lapse d’atenció molt curt. Una cançó, una joguina o un canvi d’escena són una bona idea.
·           Oferiu-li ajuda. De vegades, s’enrabien perquè estan frustrats. Ensenyeu-li com posar-se les sabates o com fer anar la joguina que la fet enfadar-se de mala manera.
·           Planifiqueu. Algunes rebequeries es poden evitar adaptant-se al rellotge interior del nen. Intenteu mantenir un horari regular de menjades i migdiades. Si sou fora de casa, porteu quelcom per menjar. Organitzeu les excursions quan tingui cobertes les necessitats de menjar i dormir.
·           Sigueu ferms, però sense perdre la calma. Si perdeu els papers, probablement tot acabarà sortint de mare. En comptes de cridar, per exemple, abraceu el nen en silenci.
·           No cediu. Si l’enrabiada s’ha desencadenat perquè li vol alguna cosa que no heu volgut donar-li, no us deixeu manipular-vos.













Primària  , el tema que vam tractar va ser "La frustració".

Del dossier que vam lliurar a les famílies, us posem aquí , un dels articles :

Per ensenyar al nen a tolerar la frustració, aquí van alguns consells que ens poden servir:
Donar exemple. L’actitud positiva dels pares a l’hora d’afrontar les situacions adverses és el millor exemple perquè els fills aprenguin a solucionar els problemes.

Educar en la cultura de l’esforç. És important ensenyar al nen que és necessari esforçar-se. Així aprendrà que l’esforç és, en moltes ocasions, la millor via per resoldre alguns dels fracassos.

No donar-li tot fet. Si se li posa tot fàcil al nen i no se li permet assolir els reptes per si mateix, serà difícil que pugui equivocar-se i aprendre dels seus errors per saber com enfrontar-se al fracàs.

No cedir davant les enrabiades. Les situacions frustrants deriven, en molts casos, en enrabiades. Si els pares cedeixen davant d’elles, el nen aprendrà que aquesta és la forma més efectiva de resoldre els problemes.

Marcar-li objectius. Cal ensenyar el nen a tolerar la frustració marcant-li objectius realistes i raonables, però sense exigir-li que s’enfronti a situacions que, per la seva edat o maduresa, sigui incapaç de superar.

Convertir la frustració en aprenentatge . Les situacions problemàtiques són una excel·lent oportunitat perquè el nen aprengui coses noves i les retingui. D’aquesta manera, podrà afrontar el problema per si mateix quan aquest torni se li torni a presentar.

    Ensenyar-li a ser perseverant. La perseverança és essencial per superar situacions adverses. Si el nen aprèn que amb la constància pot solucionar molts dels seus problemes, sabrà controlar la frustració en altres ocasions.

Quan ens vam reunir amb les famílies d'alumnes d'ESO, el tema va ser "La tristor a l'adolescència".

Del tema , també en vam lliurar un dossier amb diferents materials. El tema inicial va ser aquest, però vam acabar parlant de diferentes actituds dels adolescents.

Per acabar el trimestre , vam celebrar el Nadal, i vam recordar com vivien els nostres avis, els nostres pares i nosaltres mateixos aquests dies. L'evolució que han anat tenint aquestes festes, i com la viuen actualemnt els nostres fills.

Va ser una tarda d'allò més agradable.


 Vam cantar nadales, i vam fer el nostre arbre nadalenc amb desitjos pel proper any.  i com no podia ser d'una altra manera vam menjar una miqueta de torró i vam fer un brindis.



1 comentari:

  1. Bona feina equip FEAC! i ànims a les mares per continuar participant i col·laborant amb l'escola.
    Ana Fernández

    ResponElimina